Noord Nederlandse Bestrijdingsdienst

ongediertebestrijding in Friesland

Bestrijder voor:

en natuurlijk ook voor
papiervisjes,
zilvervisjes,
spinnen etc.
Staat uw ongedierte er niet bij, neem dan contact met ons op.

We vinden overal een bestrijding voor!


Snel van uw ongedierte af,
bel (06) 5354 3006

Wespen

07-04-2020

Help, ik heb een wespennest....

Het hebben van een wespennest kunt u herkennen wanneer er wespen op een bepaalde plaats in en uit vliegen. Maak nooit de in/uit vlieg opening dicht, dan is er een kans dat de wespen een andere opening maken. Dit kan ook naar binnen zijn. Een wespennest kan op veel veschillende plaatsen voorkomen, in bomen en struiken,onder de dakgoot, in de schuur, op zolder,en ook de spouw of dak worden vaak als nestplaats gebruikt.

Het is verstandig om een wespennest te laten bestrijden, dit kunnen wij voor u doen. We zijn werkzaam in Leeuwarden, Franeker, Harlingen, Bolsward, Sneek, Makkum, St Annaparochie, Appelscha, Oosterwolde, Donkerbroek, Wolvega, Heerenveen, Wommels enz.

De kosten voor een wespenbestrijding zijn € 50,- per nest door heel Friesland.
Inclusief garantie.

Lees verder

Vliegen

09-04-2019

Motmuggen; (Psychodidae) zijn een familie van kleine insecten die behoren tot de orde tweevleugeligen en de onderorde muggen (Nematocera). De vleugels zijn vaak voorzien van gekleurde haren en worden bij veel soorten in rust gespreid gehouden. De muggen lijken hierdoor enigszins op kleine vlinders waaraan de naam te danken is. Ze worden ook wel aalputmotje genoemd. Deze motmuggen komen vaak voort uit een lekkage.

Hiervoor is een bestrijding mogelijk, kosten zijn afhankelijk van oppevlakte.

Steekmuggen; (Culicidae) zijn een familie van muggen (onderorde Nematocera) die behoren tot de tweevleugeligen (Diptera). Soorten uit deze familie worden vaak muskieten genoemd. De wijfjes zuigen bloed met de monddelen, ze hebben geen angel . Ze zouden dus eigenlijk bijtmuggen moeten heten.Planten zich meestal voort in water,dus check eerst eens of er water onder de vloer staat.

Ook hiervoor is een bestrijding mogelijk, kosten zijn afhankelijk van oppervlakte.

Lees verder

Zwammen

09-04-2019

Zwambestrijding begint met het verwijderen van het door zwam aangetaste houtwerk. Dit moet tot 1 meter voorbij het aangetaste deel van de constructie gebeuren. Van de muurgedeelten waarop schimmeldraden en -strengen van de zwam voorkomen, verwijderen we de pleisterlagen omdat hierachter ook de zwam draden kunnen voortwoekeren. Het aangetaste muurwerk wordt met een gasbrander schoongebrand, voegen uitgekrabt en vervolgens besproeid met een zwambestrijdingsmiddel op waterbasis.

Het bestaande en nieuw in te brengen houtwerk wordt preventief behandeld tegen zwamaantasting door middel van een oppervlaktebehandeling. In het geval van kruipruimtes moeten we met zwam sporen besmet zand uit de kruipruimte verwijderen en vervangen door schoon zand. Deze nieuwe  bodemafsluiting moet preventief worden behandeld tegen zwam aantasting.

Deze bestrijding kunnen wij voor u doen, prijzen op basis van offerte.

Lees verder

Vlooien

09-04-2019

Bestrijden van vlooien

Vlooien zijn een veelvoorkomend probleem in huizen, vooral als u huisdieren heeft. Ze worden ook vaak aangetroffen na verhuizingen of na de vakantie in huizen waar voorheen huisdieren werden gehouden.

Kleine vlooienplagen kunt u eerst zelf proberen te behandelen met een insectendoder of vlooiendodende spray. Grote plagen kunnen zich door het hele huis/bedrijf verspreid hebben en vragen om een professionele behandeling.

Voor een vlooienbestrijding in u woning/bedrijf, zijn wij het juiste bedrijf om u snel en goed van deze plaag af te helpen.

De kosten van een vlooienbestrijding zijn afhankelijk van het te bestrijden oppervlakte.

Lees verder

Kakkerlakken

09-04-2019

Kakkerlakkenbestrijding

Op het moment dat men een kakkerlak ontdekt, is er vaak sprake van meerdere. Ze komen voor in plagen, waardoor de kakkerlakkenbestrijding bemoeilijkt wordt.

Kakkerlakken kunnen weken zonder vocht en eten, waardoor ze zich makkelijk kunnen verstoppen zonder op zoek te moeten naar voedsel. Vaak raakt men in paniek en gaat direct aan de slag met allerlei middeltjes voor kakkerlakkenbestrijding, waarvan de meeste middelen niet werken.

Beter is om een juiste bestrijding te laten doen zodat u snel van de overlast af bent met garantie.

Dit kunnen wij natuurlijk voor u bestrijden, de kosten van een kakkerlak bestrijding is er al vanaf € 160.-

Lees verder

Houtworm

09-04-2019

Bestrijding van houtworm

Soms zijn de gaatjes oud en is de houtworm allang vertrokken. Check dan ook of de worm in het hout actief is, voordat je aan bestrijding denkt. Niewe houtwormgaatjes zijn herkenbaar aan de schone, lichtgekleurde binnenkant. Twijfel je, vul de gaatjes dan met bijenwas. Zo herken je vers geboorde gaatjes beter. Boormeel betekent niet per se dat er nog houtwormen zijn; dit kan ook uit de boorgangen tevoorschijn komen door trillingen.

Natuurlijk kunt u een beroep op ons doen voor controle en de bestrijding van houtworm.

Kosten zijn afhankelijk van het te bestrijden oppervlakte.

Lees verder

Muizen

09-04-2019

Muizenbestrijding

De draagtijd van huismuizen is 3 weken. Het wijfje kan in een jaar tijd 6-10 nesten met gemiddeld 5-6 jongen werpen. De jongen zijn na 2 maanden geslachtsrijp. Evenals bij ratten zijn pas geboren muizen naakt en blind. Na 3 weken hebben ze een vacht en verorberen ook vast voedsel. De levensduur is gemiddeld 1 jaar, bij gunstige leefomstandigheden 2 jaar.

Huismuizen leggen voedselvoorraden aan.

De huismuis is een alleseter, maar heeft een duidelijke voorkeur voor granen, peulvruchten en noten, vetrijke spijzen als kaas, vet, bonen, spek, e.d. De huismuis is geneigd om voorraden te vormen en met name grotere stukken voedsel, zoals stukjes brood en havervlokken kunnen worden versleept. Per dag eten volwassen muizen ca. 3 - 5 gram. Het dier kan met weinig vochtopname volstaan en verlaat daardoor, wanneer er voldoende voedsel is, zijn dekking geruime tijd niet.

Dus voordat muizen een plaag worden laat een bestrijding uitvoeren.

Voor particulieren kan een muizenbestrijding al vanaf € 123.-

Bij bedrijven op bassis van offerte.

Lees verder

Ratten

09-04-2019

Rattenbestrijding

Ook voor het bestrijden van ratten bent u bij ons aan het juiste adres. Wanneer u ratten op het erf ziet, wacht dan niet te lang met een bestrijding, niet alleen omdat ze zich supersnel vermenigvuldigen. Maar ook omdat het dragers zijn van diverse ziekte's.

De kosten van een rattenbestrijding zijn afhankelijk van het te bestrijden gebied.

Lees verder

Mieren

09-04-2019

Mierenbestrijding

Wanneer mieren een plaag worden, is het tijd voor een bestrijding.
We doen een mieren bestrijdingen al vanaf € 51.-

Lees verder

We zijn EVM gecertificeerd en werken volgens de richtlijnen van de HACCP

EVM gecertificeerd
Gecertificeerde bestrijder van ratten